torstai 20. kesäkuuta 2013

Kesä maistuu... Makean juustoiselta!


Tiedät sen tunteen kun on kuuma ja kaipaat jotain suolaista veden kanssa? Ei mitään sipsejä tai purkista kaivettuja suolakurkkuja!  Tämä herkku on koko kesän parhain. Nopea, suolainen ja makea.
Vuohenjuusto uunileipiä.

Olen pienestä pitäen himoinnut juustoja. Minua ei edes pysäyttänyt ne hirveän hajuiset juustokaupat. Siskoni jäivät ulos, minä taas ihastelin tuoksua, erikokoisia juustoja ja niiden kauniita värejä. Pienenä salaattiin tuli aina myös lirauttaa oliiviöljyä ja ihanaa balsamicoa. Sen pehmeys, pähkinäisyys, makeus ja kitkeryys.. mm-mmm! Sitä ei voita mikään!



Aloitetaan leivästä! Kannattaa ostaa hyvää leipää, rapeaa, maalaista, tai mitä minä käytin luomu moniviljaleipää. Ei missään nimessä vaaleaa mössö leipää! Pyöritä se mieluiten palloksi ja heitä se olkasi yli!



Vaikka vuohenjuusto ja balsamico ovat jo parhaita kavereita keskenään, hunaja tuo maun rikkautta mukaan ja hieman pehmentää makuja. Balsamico ja vuohenjuusto ovat melko voimakkaita ilman hunajaa. Tässä käytin akaasia-hunajaa. Se on todella pehmeää ja mietoa. Todella todella sopiva valinta tähän! Tee laineet leipäviipaleiden päälle! Ei liikaa!



Jaahas… joku näköjään tahtoo jotain?




Sitten on aika leikata sipulin ja kirsikka tomaatit hyvään kuntoon!
Kirsikkatomaattia siksi koska se on makeaa ja kirpeä, sopii niin hyvin mukaan! Sitten kannattaa ostaa tämän kanssa makeaa ja pienikokoista ranskalaista sipulia, se ei ole niin kitkerää, jos olisi maut olisivat liian kitkeriä!


Hyvää vuohenjuustoa löytyy joka kaupasta! 


Leikkaa kahdeksaan osaan ja vielä puoliksi. Tämä myös riippuu leipäsi koosta! Muistaa tarkistaa se ensin kun leikkaat!



Sitten sipulitomaatti- seos ensin leivän päälle ja sitten asettele juustot vihanneksien päälle.
Nyt tulee jotain todella tärkeää tietoa. Tähän ei käy ihan mikä tahansa balsamico. Koska jos sinulla on käytössä vähänkin huono, niin sitten se ei maistu oikealta. Investoi todella hyvään balsamicoon. Valitettavasti tämä on kaksi vuotta sitten ostettua italiasta, mutta jos olet menossa italiaan tai joku tutuistasi, osta sieltä! Koska parempaa saa hakea muualta. Jos kuitekin pitää etsiä Suomesta, niin stockmann:ilta tai sitten jos kotikaupungissasi on erityisherkkuja myyvä kauppa, niin sieltä. Mutta ei mitään pirkka tai eldorado tuotteita. Voit hyvällä omatunnolla ostaa kunnon, koska loppuen lopuksi tätä käytetään vain todella vähän.
Hyvä balsamico on makeaa, paksua, sakeaa, pähkinämäistä, hieman hapokasta ja kitkerää, ja makeaa!



Sitten liruttele hieman balsamicoa päälle!


200 astetta uuniin ja hetkeksi sisään! Juustoon tulee kullankeltainen rapea kerros! Silloin olen valmis syömään!



Pitääkö minun vielä kertoa kuinka hyvää tämä on? Menkää kauppaan ja tehkää tätä. Jos tulette katumaan, voitte tulla minun luokseni ja heittää leivät naamalleni. 





Rakkaudella Aurora




1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta!!! Kokeillaa heti huomenna, kun kaupat ovat taas auki.....

    VastaaPoista

Kiitos kommentistanne!