Tiedät sen tunteen kun on kuuma ja kaipaat jotain suolaista veden
kanssa? Ei mitään sipsejä tai purkista kaivettuja suolakurkkuja! Tämä herkku on koko kesän parhain. Nopea,
suolainen ja makea.
Vuohenjuusto uunileipiä.
Olen pienestä pitäen himoinnut juustoja. Minua ei edes pysäyttänyt ne
hirveän hajuiset juustokaupat. Siskoni jäivät ulos, minä taas ihastelin
tuoksua, erikokoisia juustoja ja niiden kauniita värejä. Pienenä salaattiin
tuli aina myös lirauttaa oliiviöljyä ja ihanaa balsamicoa. Sen pehmeys,
pähkinäisyys, makeus ja kitkeryys.. mm-mmm! Sitä ei voita mikään!
Aloitetaan
leivästä! Kannattaa ostaa hyvää leipää, rapeaa, maalaista, tai mitä minä käytin
luomu moniviljaleipää. Ei missään nimessä vaaleaa mössö leipää! Pyöritä se
mieluiten palloksi ja heitä se olkasi yli!
Vaikka vuohenjuusto ja balsamico ovat jo parhaita kavereita keskenään,
hunaja tuo maun rikkautta mukaan ja hieman pehmentää makuja. Balsamico ja
vuohenjuusto ovat melko voimakkaita ilman hunajaa. Tässä käytin
akaasia-hunajaa. Se on todella pehmeää ja mietoa. Todella todella sopiva
valinta tähän! Tee laineet leipäviipaleiden päälle! Ei liikaa!
Jaahas… joku näköjään tahtoo jotain?
Sitten on aika leikata sipulin ja kirsikka tomaatit hyvään kuntoon!
Kirsikkatomaattia siksi koska se on makeaa ja kirpeä, sopii niin hyvin
mukaan! Sitten kannattaa ostaa tämän kanssa makeaa ja pienikokoista ranskalaista
sipulia, se ei ole niin kitkerää, jos olisi maut olisivat liian kitkeriä!
Hyvää vuohenjuustoa löytyy
joka kaupasta!
Leikkaa kahdeksaan osaan ja vielä puoliksi. Tämä myös riippuu leipäsi
koosta! Muistaa tarkistaa se ensin kun leikkaat!
Sitten sipulitomaatti- seos ensin leivän päälle ja sitten asettele
juustot vihanneksien päälle.
Nyt tulee jotain todella tärkeää tietoa. Tähän ei käy ihan mikä tahansa
balsamico. Koska jos sinulla on käytössä vähänkin huono, niin sitten se ei
maistu oikealta. Investoi todella hyvään balsamicoon. Valitettavasti tämä on
kaksi vuotta sitten ostettua italiasta, mutta jos olet menossa italiaan tai
joku tutuistasi, osta sieltä! Koska parempaa saa hakea muualta. Jos kuitekin
pitää etsiä Suomesta, niin stockmann:ilta tai sitten jos kotikaupungissasi on
erityisherkkuja myyvä kauppa, niin sieltä. Mutta ei mitään pirkka tai eldorado
tuotteita. Voit hyvällä omatunnolla ostaa kunnon, koska loppuen lopuksi tätä
käytetään vain todella vähän.
Hyvä balsamico on makeaa, paksua, sakeaa, pähkinämäistä, hieman
hapokasta ja kitkerää, ja makeaa!
Sitten liruttele hieman balsamicoa päälle!
200 astetta uuniin ja hetkeksi sisään! Juustoon tulee kullankeltainen
rapea kerros! Silloin olen valmis syömään!
Pitääkö minun vielä kertoa
kuinka hyvää tämä on? Menkää kauppaan ja tehkää tätä. Jos tulette katumaan,
voitte tulla minun luokseni ja heittää leivät naamalleni.
Rakkaudella Aurora
Kiitos ohjeesta!!! Kokeillaa heti huomenna, kun kaupat ovat taas auki.....
VastaaPoista